РАДА ЄС ПІДТРИМАЛА ФІНАНСОВІ ПРОПОЗИЦІЇ ДО ФОНДУ ОБОРОНИ

Рада міністрів закордонних справ ЄС підтримала пропозиції Єврокомісії щодо формування Європейського фонду оборони в контексті Багаторічної фінансової платформи ЄС на 2021-2027 роки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на офіційний веб-сайт Ради ЄС.

«ЄС прагне зміцнити конкурентність власної технологічної бази і в сфері оборони. Рада ЄС ухвалила свою позицію щодо… формування Європейського оборонного фонду в рамках фінансової перспективи в обсязі 13 мільярдів євро», — йдеться у документі.

Європейський оборонний фонд має на меті стимулювати розвиток інновацій та дозволити економію ресурсів в оборонних дослідженням та на етапі їх промислового розвитку за рахунок підтримки спільних проектів.

Водночас Рада ЄС запропонувала Єврокомісії уточнити правові процедури, зокрема, питання щодо власності суб’єктів, залучених до реалізації оборонних програм, а також питання власності стосовно результатів їх діяльності. Від того, яким чином ці питання будуть вирішуватися, залежить алгоритм розподілу та використання коштів Європейського оборонного фонду між промисловими суб’єктами, залученими до реалізації спільних проектів. При цьому підвищену увагу Євросоюз приділятиме залученню до цієї роботи представників малого та середнього бізнесу.

Поделиться публикацией