РАДА РОЗГЛЯНЕ ЗАКОНОПРОЕКТ ЩОДО ДОУКОМПЛЕКТУВАННЯ ЗСУ

Верховна Рада планує розглянути урядовий законопроект щодо доукомплектування Збройних сил України майже на 10 тисяч осіб.

Про це 5 лютого ц.р. повідомив «Укрінформ», посилаючись на офіційний сайт парламенту.

На початку засідання депутати збираються затвердити порядок денний десятої сесії Верховної Ради України VIII скликання.

Далі Рада планує розглянути блок питань національної безпеки. Так, друге читання має пройти законопроект №9285, що передбачає створення територіальних центрів комплектування та соцпідтримки на базі військкоматів.

Водночас на перше читання винесено проект закону №9454, ухвалення якого унормує питання щодо можливості доукомплектування Збройних Сил України до встановленої законом чисельності за рахунок військовослужбовців, службу яких буде призупинено. За даними Міністерства оборони, на сьогодні 9 тис. 268 осіб дезертирували з військової служби.

Після цього парламентарії мають намір перейти до блоку питань паливно-енергетичного комплексу, серед яких — законопроект №8323 “Про внесення змін до статті 12-2 Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» щодо надання соціально-економічної компенсації ризику населенню, яке проживає на території зон спостереження в об’єднаних територіальних громадах”.

Поделиться публикацией