ПІД ЧАС НАВЧАНЬ «ОБ’ЄДНАНІ ЗУСИЛЛЯ-2021» ВІДПРАЦЮЮТЬ 9 ДОКТРИНАЛЬНИХ ДОКУМЕНТІВ — ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ ЗСУ В. ЗАЛУЖНИЙ

Проведення міжнародних навчань «Об’єднані зусилля – 2021» міститиме одразу декілька якісно нових форм. Зокрема, проведення цих навчань підготовлене за стандартами НАТО. При цьому Збройні Сили провели «заходи відмобілізування для поповнення штатів деяких частин».

Під час навчань “Об’єднані зусилля – 2021” має відбутись апробація одразу 9 доктринальних документів, що розроблені у повній відповідності до стандартів НАТО, і які стосуються процесів планування операцій та процедур застосування Збройних Сил України. Для участі в навчаннях буде залучено 12,5 тисяч військовослужбовців з 15 країн світу.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний під час брифінгу 10 вересня.

Стратегічні командно-штабні навчання (СКШН) «Об’єднані зусилля – 2021» пройдуть з 22 по 30 вересня 2021 року.

Мета проведення навчань “Об’єднані зусилля – 2021” – провести підсумок бойової підготовки ЗСУ за поточний рік провести злагодження частин та підрозділів нашого війська, і заодно – збільшити рівень взаємосумісності із збройними силами країн – наших партнерів.

За словами головнокомандувача ЗСУ, ці навчання матимуть три фази. Перші дві – штабні, заплановані на 22-27 вересня, та матимуть тему «Управління силами оборони держави у ході відсічі збройної агресії». Третя фаза – буде присвячена відпрацюванню практичних дій, триватиме з 28 по 30 вересня і матиме тему «Управління угрупуванням військ у ході ведення операції із застосуванням багатонаціональних підрозділів».

Практична фаза навчань відбуватиметься «на майже усіх» загальновійськових полігонах Збройних Сил України, і також – в акваторіях Чорного й Азовського морів.

 

Для проведення масштабних маневрів залучатиметься 12,5 тисяч військовослужбовців від України, Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

Також для проведення цих навчань буде використано понад 600 одиниць озброєння і військової техніки, зокрема – до 85 танків, до 420 бронемашин, до 50 артилерійських систем калібром понад 100 мм, до 30 літаків та вертольотів, до 20 бойових кораблів та катерів.

Головнокомандувач ЗСУ Залужний поінформував: якщо до цього офіцери країн НАТО виступали лише як оцінювачі дій ЗСУ, то під час навчань “Об’єднані зусилля – 2021” – вперше візьмуть участь і як штабні офіцери, що плануватимуть та забезпечуватимуть дії підрозділів під час цих навчань.

При цьому, для проведення СКШН “Об’єднані зусилля – 2021” має бути сформована багатонаціональна авіаційна компонента, багатонаціональна БТГ в складі механізованої бригади, багатонаціональна група Сил спеціальних операцій та багатонаціональна БТГ в складі бригади морської піхоти ВМСУ.

Поделиться публикацией