ПІД ЧАС ЗУСТРІЧІ В НОРМАНДСЬКОМУ ФОРМАТІ В ПЕРШУ ЧЕРГУ УКРАЇНА ПІДНІМЕ ПИТАННЯ ПРО ПОВЕРНЕННЯ УКРАЇНСЬКИХ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ

Під час зустрічі в нормандському форматі, яка відбудеться 9 грудня у Парижі, в першу чергу Україна підніме питання про повернення українських військовополонених.

Про це 28 листопада ц.р. повідомив DT,UA, посилаючись на заяву секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олексія Данілова.

Також він назвав ще кілька тем, які Україна має намір обговорити в Парижі.

«Ми розуміємо, з чим ми повинні йти на нормандський формат. Перше питання – це повернення наших військовополонених. На превеликий жаль, мова йде не про десятки, а сотні людей, які знаходяться в полоні», — заявив Данілов під час конференції «Припинення вогню і розведення військ в Донбасі: питання безпеки та гуманітарні аспекти» в Києві.

Він додав, що друге питання, що будуть піднімати на нормандської зустрічі, це припинення вогню по всій лінії фронту у Донбасі.

«У нас немає бажання, щоб продовжували вбивати громадян України. Ми повинні це припинити. Третій попит – це розуміння, що відбувається з українсько-російським кордоном. До того часу, поки не буде повернута український кордон, поки там не будуть стояти українські військові, дуже багато процесів будуть проходити вкрай складно, і я б сказав навіть неможливо», — розповів Данілов.

За його словами, РНБО є п’ять сценаріїв повернення окупованих українських територій. Однак він не уточнив яких.

 

 

Поделиться публикацией