ПІДПРИЄМСТВО «БЕЗПЕКА» ПРОФІНАНСУВАЛО ПІДГОТОВКУ 44 НОВИХ ВИРОБНИЦТВ – ДИРЕКТОР ПІДПРИЄМСТВА

Державне підприємство «Український центр «Безпека» за історію свого існування виконало 44 проєкти з підготовки виробництв на державних підприємствах щодо створення нових озброєнь та військової техніки.

Про це в інтерв’ю Security Talks повідомив директор підприємства Володимир Пікузо.

За його словами, пріоритетними для фінансування виробництв були й залишаються підприємства ракетної галузі, де Україна має великі перспективи через те, що переважна більшість продукції може створити самотужки, без іноземних партнерів.

При цьому він зазначив, що існують проблеми елементної бази та є потреби підготовки виробництв.

В. Пікузо заявив, що «Безпеки» у 2020 році фінансуватиме лише підготовку виробництв державних підприємств. Водночас, у майбутньому «Безпека» має наміри співпрацювати з приватними підприємствами, які виконують більшу частину ДОЗ. Він зазначив, що проєктами, які може підтримати підприємство мають бути виключно ті, які входять в ДОЗ та відповідають державним цільовим програмам переозброєння. Він також висловив жаль, що деякі з цікавих та перспективних проєктів «Безпека» не може підпримати через те, що вони не входять до державних цільових програм.

В. Пікузо додав, що на цей час підприємство зіткнулося з певною недовірою з боку приватних підприємств до державного сектору. Директор підприємства «Український центр «Безпека» зазначив, що існують три великі напрямки співробітництва. Це оренда обладнання, лізинг, а також спільна діяльність. За його словами, спільна діяльність є найбільш проблематичним для реалізації питання, однак має великі через те, що у такий спосіб можуть створюватися новітні озброєння спільно державним та приватним секторами ОПК.

Поделиться публикацией