ПІДПИСАНО ГРАНТОВУ УГОДУ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ КІБЕРЗАХИСТУ ДК «УКРОБОРОНПРОМ»

Підписано грантову угоду між Концерном «Укроборонпром» та Фондом цивільних досліджень та розвитку США. Сума гранту складає 20 000 доларів США. Ці гроші будуть спрямовані на підвищення рівня кіберзахисту Концерну.

Про це 6 липня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на гендиректора ДК «Укроборонпром» Юрія Гусєва.

«Уперше «Укроборонпром» переміг у міжнародному науково-технічному конкурсі, а також вперше отримав грант саме на підвищення інноваційної складової безпеки оборонного виробництва», – повідомив гендиректор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв у Фейсбук.

Підписання угоди відбулося у рамках Національного кластеру кібербезпеки «Кібербезпека. Складові обороноздатності держави. Потреби, надбання та найкращі практики». Захід організований Радою національної безпеки і оборони України за підтримки Фонду цивільних досліджень та розвитку США (ФЦДР, CRDF Foundation) та U.S. Department of State.

«Наша команда в «Укроборонпромі» значно активізувала зусилля з підвищення рівня кібербезпеки критичної інфраструктури та забезпечення дотримання міжнародних стандартів захисту інформації. Це дозволяє Концерну стати надійним партнером для високотехнологічних іноземних виробників ОВТ та здійснювати в майбутньому міжнародний трансфер технологій», – наголосив Юрій Гусєв.

За його словами, за І півріччя 2021 року інформаційно-телекомунікаційні системи (ІТС) «Укроборонпрому»  зазнали 12 415 кібератак, це в середньому 69 атак щодоби. Більшість з них були завчасно заблоковані.

Гендиректор «Укроборонпрому» подякував партнерам та організаторам за створення Національного кластера як майданчика для ефективної спільної реалізації проєктів з кібербезпеки, що є вкрай важливим для Концерну та обороноздатності України.

 

Поделиться публикацией