ПЄСКОВ ПРИГРОЗИВ ЗРУЙНУВАТИ ЗАВОД З ВИГОТОВЛЕННЯ BAYRAKTAR, ЯКЩО ЙОГО ПОБУДУЮТЬ В УКРАЇНІ

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков пригрозив “демілітаризувати” завод з виробництва турецьких безпілотників Bayraktar після того, як він буде побудований в Україні.

Про це повідомили російські ЗМІ.

“Факт створення такого об’єкта, який відразу ж, звичайно, підпаде під тему демілітаризації, – це потрібно розуміти, лише продовжить, напевно, страждання українців, але не допоможе уникнути того, що є метою “спеціальної військової операції”, – заявив він.

Зазначимо, що така заява виникла після того, як посол України в Туреччині Василь Боднар в інтерв’ю виданню “РБК-Україна” заявив, що власник компанії з виробництва безпілотників “Байрактар” вже придбав земельну ділянку в Україні, а також розробив проєкт  заводу і готовий реалізувати його до кінця.

“Будівництво заводу в Україні не лише політичне, а й практичне, оскільки на значній частині моделей, які  вироблятимуться на цьому заводі, будуть стояти комплектуючі українського виробництва”, – додав Боднар.

Як відзначив посол, під час будівництва літальних апаратів можуть використовувати двигуни, колеса, або ж інші запчастини саме українського виробництва.

Зазначимо, що раніше Путін хотів побудувати у росії завод з виробництва “Байрактарів”.

Поделиться публикацией