ПУТІН ЗАЖАДАВ ПАРАДУ. АРМІЯ У ШОЦІ — ЦДАКР

Російському президенту Путіну потрібні символи перемоги, це його традиційні засоби «триматися на плаву» в умовах різкого падіння рівню довіри та зростання внутрішньої напруги в Росії. Тому саме армія як найбільш дисциплінована частина суспільства під таємним прицілом спецслужб має продемонструвати всій країні вірність та відданість хазяїну Кремля, який стрімко втрачає популярність.

Так інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» прокоментували в Центрі досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР) намір Кремля провести 24 червня парад Перемоги, перенесений з 9 травня через корона-вірус.

«Парадний синдром з традиційної в Росії зневагою до людей – чергове свідчення того, що путінский курс все більше наближає Росію до логічного тупіку», — вважають в ЦДАКР, підкреслюючи величезну прірву між керманичами РФ та суспільством.

«Путінський режим знаходиться на фінішній прямій свого існування, але це становить значну загрозу Україні, адже агонія влади може призвести до різкого збільшення масштабів російської війни під штучно оформленими гаслами», — висловили застереження в аналітичному центрі.

В цілому у період після завершення епідемії коронавіруса воєнна загроза зростатиме, — переконані експерти ЦДАКР.

«На Парад Перемоги-2020 військових скликають як на війну. Ніколи ще телеграми курсантам з наказом терміново повернутися з відпустки в казарму не підписували генерали армії». Так написала 2 червня svpressa.ru.

«Вже 8 червня всі учасники Параду Перемоги-2020 року, включаючи навіть курсантів-владівостоківців з Тихоокеанського вищого військово-морського училища імені адмірала Макарова, зобов’язані знову стояти на плацу Таманської дивізії. А далі крокувати доведеться щодня, надолужуючи згаяний час. Для додання викликам особливої вагомості, телеграми з вимогою терміново повернутися до місць служби, відправлені не як зазвичай — за підписами всього лише командирів частин. Наприклад, за домашніми адресами гостюють у тат і мам 66 дівчат-курсантів Вольського філії Військової академії матеріально-технічного забезпечення, які брали участь в квітневих тренуваннях в Підмосков’ї, телеграми пішли з факсиміле заступника міністра оборони генерала армії Дмитра Булгакова» — повідомило російське видання.

Поделиться публикацией