ПРОЦЕСУ ПЕРЕХОДУ НА СТАНДАРТИ НАТО ЗАВАЖАЄ ВІДСУТНІСТЬ КООРДИНАЦІЇ ТА ОБМЕЖЕНИЙ ОБМІН ІНФОРМАЦІЄЮ – ІРИНА ФРІЗ

Однією з узагальнюючих проблем для подальшого переходу на стандарті НАТО українського сектору безпеки і оборони є відсутність чіткої міжвідомчої координації та обмежений обмін інформацією. Про це під час зустрічі народних депутатів України із представниками штаб-квартири НАТО заявила Голови Постійної делегації Верховної Ради України у ПА НАТО Ірини Фріз, повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Як зазначається у повідомленні, депутати ознайомилися з роботою цільового трастового фонду НАТО-UKR С4, обговорили актуальні питання імплементації стандартів НАТО C2 (управління і контроль), C4ISR (управління, контроль, зв’язок, ІТ, розвідка, спостереження, інструментальна розвідка), JISR (об’єднане розвідувальне спостереження та розвідка) у сфері безпеки та оборони України.

«Сьогодні потрібно створити об’єднану проектну команду Україна-НАТО для розробки української концепції операцій C4ISR, поліпшення управління інформацією та розвідданими під час ухвалення рішень як на оперативному, так і на тактичному рівнях», — наголосила Ірина Фріз. Вона запропонувала залучити депутатів до  роботи з написання концепції операцій внутрішнього українського C4ISR.

За словами Голови Постійної делегації ВРУ у ПА НАТО, централізоване управління інституціями у сфері безпеки та оборони України суттєво обмежує процеси розбудови оновлених структур у цій сфері.

Своєю чергою, представники штаб-квартири НАТО  запевнили, що  Альянс готовий й надалі надавати Україні не лише матеріально-технічну допомогу, але й консультативно-дорадчу, задля подальшої імплементації стандартів НАТО.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией