ПРОПОНОВАНА ДЕРЖКОНЦЕРНОМ ВЕРСІЯ РЕФОРМУВАННЯ УКРОБОРОНПРОМУ – ЦЕ ПОКИ ДРАФТ, ЯКИЙ ТРЕБА ОБГОВОРЮВАТИ — ЗАСТУПНИЦЯ МІНІСТРА СВІТЛАНА ПАНАІОТІДІ

Укроборонпром зробив значну підготовчу роботу, — аудит, тріаж, пропозиції, — це потрібно. Але спочатку необхідно прийняти усі першорівневі документи.

Ми всі погоджуємося, що нам потрібна корпоратизація, усі підприємства мають бути корпоратизовані. А далі потрібно, виходячи з довгострокових потреб Збройних Сил, визначити, в які напрямки ці кластери будуть формуватися. З точки зору підготовчої роботи, зроблене Укробронпромом потрібне. Але кількість холдингів, які будуть формуватися – це дискусія не сьогоднішнього дня. Без прийняття Закону «Про корпоратизацію підприємств рухатись далі неможливо.

Тому пропонована держконцерном версія реформування Укроборонпрому – це поки драфт, який треба обговорювати. Аудит підприємств Укроборонпрому раніше точно ніхто не робив.

Про це зазначила в інтерв’ю Security Talks заступниця міністра Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Світлана Панаіотіді.
Деякі тези з інтерв’ю:
Повноважень заступника міністра для роботи з 16-ма замовниками, зокрема, у питаннях формування держоборонзамовлення, недостатньо. Навіть міністр одного міністерства не може мати надзорну функцію щодо іншого міністерства.
У сфері розвитку озброєнь і військової техніки у нас забагато пріоритетів, треба переглянути пріоритети й визначитися. «Бо якщо ми з 20 пріоритетів маємо гроші на два, то тоді в ручному режимі у нас починають обирати оті два щасливчики, які можуть отримати ресурси».
Замінити РКМ (розрахунково-калькуляційні матеріали) на гарантування якості можна, якщо ми готові трансформуватися і конкурувати
Нам потрібна українська . Але з точки зору реальності, на це потрібен відповідний бюджет. До вересня 2020 року мають бути надані усі бюджетні пропозиції, включно щодо створення Агентства з розвитку технологій. Отже, якщо бюджетом не буде передбачено створення Агентства з розвитку технологій, відповідно його створити буде неможливо.
Наявну Стратегію розвитку ОПК до 2028 року точно будемо переглядати.
Детальніше про ці та інші питання реформування ОПК у відео-інтерв’ю:

Поделиться публикацией