ПРОЕКТ ДЕРЖБЮДЖЕТУ-2019 ПЕРЕДБАЧАЄ БЛИЗЬКО 534 МЛН ГРН НА УТИЛІЗАЦІЮ БОЄПРИПАСІВ

Проект держбюджету на 2019 рік включає витрати на утилізацію боєприпасів у сумі 534 млн 219,4 тис. грн. Таку суму закладено в проекті держбюджету на наступний рік у рамках витрат на Міноборони. Про це повідомляє 112.UA 18 вересня ц.р..

За бюджетною програмою «Утилізація боєприпасів, рідинних компонентів ракетного палива, озброєння, військової техніки та іншого військового майна, забезпечення живучості та вибухопожежобезпеки арсеналів, баз і складів Збройних сил України передбачено видатки щодо загального фонду держбюджету – 509 млн 500 тис. грн, щодо спеціального — 24 млн 719,4 тис. грн.

«Зазначені кошти передбачається спрямувати на заходи з утилізації звичайних видів боєприпасів, не придатних для подальшого використання і зберігання, утилізації озброєння, військової техніки та іншого військового майна, а також на створення умов, що гарантують безпеку населення і господарських об’єктів у разі виникнення аварійних ситуацій на арсеналах, базах і складах озброєння, ракет і боєприпасів Збройних сил України», — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Нагадаємо, що бюджет на нинішній рік передбачає витрати на Міноборони у розмірі 86 млрд 582,2 млн грн, із них 59,8 млрд — на забезпечення діяльності ЗСУ.

Поделиться публикацией