ПРИ ЗАКУПІВЛІ ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ ОБОРОННОГО СЕКТОРУ ПОТРІБНО ЗАБЕЗПЕЧУВАТИ ВІДПОВІДНУ ЯКІСТЬ – ДИРЕКТОР «ДОЛЯ И КО. ЛТД».

При закупівлі продукції оборонно-промислового комплексу та іншої високотехнологічної продукції для сектору безпеки і оборони потрібно забезпечити відповідну якість продукції, – висловила переконання генеральний директор компанії «Доля и Ко. ЛТД», член правління Ліги оборонних підприємств України Лариса Татаринцева під час круглого столу в Раді національної безпеки і оборони України під головуванням секретаря РНБО Олександра Турчинова 14 лютого.

За її словами, йдеться про те, що в разі закупівлі через систему державних закупівель продукції оборонного призначення та іншої високотехнологічної продукції дуже часто надається перевага виробнику, який пропонує більш дешеву продукцію. Однак у такому випадку виграє не найкращий виробник, а інколи «чистий імпортер», «ТОВ чи ФОП», який надає найнижчу ціну, вважає керівник приватної компанії.

 

«Щоб цього уникнути, необхідно внести зміни в законодавство – зокрема, в Закон про державні закупівлі», – переконана Лариса Татаринцева. Вона зазначила, що низька якість продукції негативно проявляє себе пізніше, хоча певний час існує ілюзія вдалої закупівлі за низькою ціною. При цьому, за її словами, Антимонопольний комітет не приділяє уваги цьому нюансу, і захищає і відстоює права лише тих, хто забезпечує низьку ціну.

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов, коментуючи виступ Лариси Татаринцевої, зазначив, що в пріоритетах дійсно має бути відстоювання інтересів національного виробника. «Але також ціна має бути «паритетною»», додав він.

 

Поделиться публикацией