ПРИ ДЕРЖАВНИХ ЗАКУПІВЛЯХ ЧЕРЕЗ СИСТЕМУ «PROZORRO» ЦІНА НЕ МОЖЕ БУТИ ГОЛОВНИМ КРИТЕРІЄМ – ГОЛОВА ПРОФІЛЬНОГО ПАРЛАМЕНТСЬКОГО КОМІТЕТУ ГАЛАСЮК

Діюча система державних закупівель потребує корекції. Маємо виправити фундаментальну «цінову» помилку, яка була зроблена при законодавчому обґрунтуванні системи «PROZORRO». Адже ціна не може бути головним критерієм у визначенні переможців тендерів на закупівлю товарів та послуг, які здійснюються за державний кошт. Таку думку в інтерв’ю інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» висловив Голова Комітету ВР України з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк.

«Сьогодні «PROZORRO» орієнтується, по суті, лише на ціну. За таким підходом може  бути обрана неякісна продукція. Потім протягом  життєвого циклу цього товару прийдеться  сплатити втричі більше, ніж за той, що  коштував дорожче. Тобто, треба дивитися на пропоновану  ціну з урахуванням умов гарантії, обслуговування,  постачання тощо. Над цими змінами ми  сьогодні працюємо», — зазначив парламентар.

Віктор Галасюк вважає, якщо йдеться про високотехнологічну продукцію, то питання ціни не може бути визначальним. Голова профільного парламентського Комітету переконаний: державі вигідніше купити (навіть дорожче) товар, вироблений в Україні, українцями, з української сировини, за який тут сплачені податки, ніж продукцію закордонного виробництва. Мовляв, такий пріоритет дасть робочі місця, стимулює вітчизняну промисловість та збереже наукову школу.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->