ПРИЧИНА ПАДІННЯ АН-26 – «ЗАЧЕПИВСЯ КРИЛОМ ЗА ЗЕМЛЮ» – МІНІСТР ОБОРОНИ

У Міністерстві оборони України вважають, що АН-26, який розбився вчора ввечері у Харківській області, зачепився крилом за землю. Про це заявив очільник Міноборони Андрій Таран.

«Усе йшло за планом, літак виконував тренувальні польоти для навчання курсантів. За штурвалом перебував пілот — інструктор, курсанти по черзі сідали у праве крісло поруч з ним для отримання навичок пілотування та керування літаком», — цитує слова Тарана пресслужба Міноборони. 

За словами Міністра оборони, більш детальний висновок можна буде зробити лише після того, як дістануть інформацію з бортового самописця.

За попередніми оцінками фахівців, продовжив Таран, сталась відмова одного з датчиків у лівому двигуні повітряного судна.

Читайте також:Авіакатастрофа АН-26: у Львові оголошено жалобу

За інформацією ZN.UA, літак АН-26, який розбився вчора ввечері поблизу Чугуєва Харківської області, виконував політ в простих метеоумовах. Під час огляду місця катастрофи підтверджено руйнування літака внаслідок пожежі та загибель 25 осіб. Попередньо встановлено, що імовірними причинами катастрофи є відмова лівого двигуна.

Нагадаємо, під Чугуєвом Харківської області ввечері в п’ятницю, 25 вересня, розбився військово-транспортний літак Ан-26. На ньому здійснювали навчальний політ курсанти Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

Катастрофа сталася близько 20:45 біля Ростовської траси.

Пізніше, глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер повідомив, що на борту знаходилися 28 чоловік: 21 курсант і сім офіцерів.

Але надалі виявилося, що на борту було не 28 осіб, а 27, оскільки одного курсанта ХНУВС в останню хвилину не допустили до польоту.

Поделиться публикацией