ПРИВАТНІ ВИРОБНИКИ ОВТ ЧЕРЕЗ ОБМЕЖЕННЯ У ЦІНОУТВОРЕННІ НЕ МАЮТЬ КОШТІВ НА РОЗВИТОК – ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ ЛІГИ ОБОРОННИХ ПІДПРИЄМСТВ

Приватні компанії, які працюють у оборонно-промисловому секторі країни, готові й надалі продавати свою продукцію та брати активну участь у Державному оборонному замовлені. Але через діючи обмеження у ціноутворенні по прибуткам виходять у нуль і не мають можливості вкладати гроші у подальший розвиток виробництва. Про це під час відео конференції, організованої ГО «Ліга оборонних підприємств України», заявив голова правління Ліги, голова ради директорів ПрАТ «НВО «Практика» Олег Висоцький.

За його словами, проблему ціноутворення, за поданням об’єднання приватних оборонних структур, місяць тому розглянула Міжвідомча комісія з питань ОПК при Раді національної безпеки і оборони. А днями за дорученням комісії була сформована робоча група для вирішення цього питання. Пан Висоцький сподівається, що до пропозицій Ліги влада прислухається, і приватний бізнес при ціноутворенні вироблених ОВТ зможе додати в прибуток не 1% (як зараз), а 5% — при закупівлі комплектуючих, та 30% (замість поки що діючих 20%) – при виконанні робіт.

«Нас почули і це дуже добре. Але лише на рівні СНБО цю проблему не вирішити», — зазначив голова правління Ліги.  Та закликав всіх причетних до вітчизняного оборонпрому долучитися до прийняття рішення щодо зміни існуючої  структури ціноутворення на продукцію приватних компаній. Це дозволить збільшити мотивацію приватних виробників озброєння та військової техніки, що, у свою чергу, позитивно відобразиться на переозброєнні нашої армії,  підсумував Олег Висоцький.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->