ПРИВАТНА КОМПАНІЯ «РАМЗАЙ» СТВОРИЛА НОВИЙ ПРИСТРІЙ ДЛЯ ЗАХИСТУ ВЕРТОЛЬОТІВ ВІД ВИСОКОТОЧНОЇ ЗБРОЇ

Приватна компанія «Рамзай» створила новий пристрій для захисту вертольотів від високоточної зброї.

Як повідомили інформаційне агентство «Оборонно-промисловий кур’єр» в

ПрАТ «Рамзай», йдеться про новий екранно-вихлопний пристрій (ЕВП) ЕВП-8-Р, розроблений компанією ПрАТ «Рамзай», та призначений для зменшення інфрачервоної помітності вертольоту, що суттєво збільшує можливості захисту вертольоту від сучасних високоточних засобів ураження.

Інженери ПрАТ «Рамзай» зазначають, що результат досягнуто шляхом екранування вихлопної частини двигуна і зниження температури вихідних газів, а при розробці пристрою були широко застосовані методи чисельного і натурного моделювання. При цьому для монтажу виробу ЕВП-8-Р на вертоліт використані вузли кріплення штатного ЕВП.

«Кратність зменшення інфрачервоної помітності вертольоту в порівнянні зі штатним ЕВП складає 4 рази, маса комплекту ЕВП складає близько 90кг а оптимізовані газодинамічні характеристики двох контурів дозволяють знизити втрати потужності двигуна в порівнянні зі штатним ЕВП майже у два рази», зазначили в ПрАТ «Рамзай». За словами фахівця, площа зони можливих пусків ракети по вертольоту, оснащеного ЕВП-8-Р в порівнянні з вертольотом без ЕВП, зменшилася в 5,53 рази, а вертольотом, зі штатним ЕВП – в 1.64 рази. Результати випробувань вже підтверджені офіційним висновком Державного науково-дослідного інституту авіації МО України.

(Проведена порівняльна оцінка ефективності штатного ЕВП і ЕВП-8-Р на борту вертольоту Мі-8МСБ-В. Заміри температури і сили ІK-випромінювання здійснювалися за допомогою тепловізора «Testo 875-2i» і головки самонаведення (ДБН) ракети Р-60М).

Поделиться публикацией