ПРЕМ’ЄР-МІНІСТР РФ ДОРУЧИВ МІНОБОРОНИ ПІДПИСАТИ МІЖУРЯДОВУ УГОДУ ЩОДО ВТС З САУДІВСЬКОЮ АРАВІЄЮ

Прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін доручив Міноборони РФ спільно з МЗС провести переговори з Саудівською Аравією і підписати міжурядову угоду про військове співробітництво.

Про це 24 лютого ц.р. повідомив портал «Новости ВПК»

Документ опублікований в понеділок на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

У проекті документа, зокрема, йдеться про те, що в рамках угоди Росія і Саудівська Аравія будуть вести обмін інформацією з питань, що становлять взаємний інтерес у військовій сфері, співпрацювати в боротьбі з тероризмом і піратством, взаємодіяти в сфері спільної підготовки військ, військової освіти та порятунку на морі.

Відповідно до проекту угоди, Росія і Саудівська Аравія будуть обмінюватися візитами делегацій, співпрацювати в сфері підготовки військових кадрів, обмінюватися візитами фахівців, проводити спільні навчання і тренування.

Показово, що Саудівська Аравія – стратегічний партнер України в сфері військово-технічного співробітництва. Перспективні напрямки співробітництва між оборонними відомствами України та Саудівської Аравії в частині щодо започаткування нових та продовження існуючих спільних проектів за різними напрямами співпраці завжди були чітко окреслені.

Крім того, в планах України була не тільки поставка протитанкових ракетних комплексів виробництва ДкКБ «ЛУЧ» для Саудівської Аравії, а й ОТРК «Грім-2» та літаків.

«Грім-2» — мобільна пускова установка з двома ракетами типу «земля-земля» на шасі п’ятиосного вантажного автомобіля високої прохідності, розробленого для комплексу «Грім».

Поделиться публикацией