ПРЕЗИДЕНТ ПРОДАВ ЗАВОД «КУЗНЯ НА РИБАЛЬСЬКОМУ»

Сьогодні, 15 листопада, був підписаний пакет документів про продаж приватного акціонерного товариства «Завод «Кузня на Рибальському» новому власнику.

Про це повідомляє «Бизнес Цензор».

Документи підписані корпоративними інвестиційними фондами «Прайм Ессетс Кепітал» і «ВІК», акціонерами яких є відповідно Петро Порошенко і Ігор Кононенко, та новим власником – компанією «Евінз лімітед» з групи «ТАС», кінцевим бенефіціаром якої є Сергій Тігіпко.

Продаж пакету акцій було попередньо схвалено Антимонопольним комітетом України. Угоду супроводжувала відома аудиторська компанія «Ernst & Young». Вартість проданих акцій є комерційною таємницею.

Група «ТАС» заснована в 1998 році, має активи в фінансовому та промисловому секторах, сільському господарстві, нерухомості, фармацевтиці та венчурних проектах. Засновником і основним акціонером групи є Сергій Тігіпко, якому, за даними НБУ, на 1 січня 2018 року належало 99,86851% акцій.

ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» засновано у Києві в 1862 році, як машинобудівний завод товариства «Донат, Липківський і К» (пізніше «Київський машинобудівний завод», завод «Ленінська кузня»). Зараз основна діяльність підприємства це суднобудування, виробництво озброєння та боєприпасів, машинобудування та ливарне виробництво.

Серед продукції малі броньовані артилерійські катери пр.58155 (побудовано 6 одиниць для ВМСУ), десантно-штурмові катери пр.58503 (побудовано 2 одиниці для ВМСУ), бойові модулі КАУ-30, КАУ-30М, бронемашини «Тритон», автоматичні гранатомети УАГ-40 та інше.

Поделиться публикацией