ПРЕЗИДЕНТ НА ХМЕЛЬНИЧЧИНІ ПЕРЕДАВ ЗСУ БЕЗПІЛОТНИКИ BAYRAKTAR TB2 ТА ЩЕ ПОНАД 420 ОДИНИЦЬ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

Президент Петро Порошенко у Старокостянтинові на Хмельниччині передав українським військовим понад 420 одиниць озброєння та військової техніки, в тому числі, вперше безпілотні комплекси оперативно-тактичного рівня Bayraktar TB2.
Таку інформацію 20 березня ц.р. повідомила прес-служба Глави держави.
Він нагадав, що на початок проведення антитерористичної операції Збройні Сили України в основному були укомплектовані озброєнням та військовою технікою радянського зразка, які за своїм станом були технічно та морально застарілі.
«Тепер ситуація кардинально інша. Тепер наш пріоритет – ракетна програма, створення високоточних ракет збільшеного радіусу дії. Руйнація Росією Договору про ракети середньої та меншої дальності знімає і для нас низку обмежень. Тепер ми зможемо випускати такі ракети, що різко підвищать ту ціну, яку заплатить агресор за свою авантюру у випадку подальшої ескалації агресії. Тепер територія агресора теж стане вразливою», – наголосив Петро Порошенко.
Зараз пріоритетними напрямками забезпечення Збройних Сил України є завершення розробки нових та модернізованих зразків озброєння та їх серійне виробництво, зокрема ракетних комплексів «Вільха-М» та «Нептун»; 155-ти міліметрових артсистем «Богдана», розробленої повністю за стандартами НАТО; реактивної системи залпового вогню «Верба-1»; безпілотного розвідувально-ударного комплексу «Сокіл», – повідомив Президент.
Глава держави підкреслив, що системні заходи реформування ЗСУ, сектору безпеки, поступове наближення Сил оборони до стандартів армій країн НАТО, планове надходження нових і модернізованих зразків озброєння та військової техніки значно розширили бойові спроможності Збройних Сил України.
«Сьогодні в Україні є армія, яка здатна захистити нашу державу, яка є гарантом і основою суверенітету територіальної цілісності і незалежності нашої держави», – наголосив Президент.
Президент передав до ЗСУ винищувач МіГ-29МУ1, багатоцільові вертольоти Мі-8МТ, літак Ан-26Ш, танки Т-64БВ, броньовані розвідувально-дозорні машини БРДМ-2Л1, бронетранспортери БТР-3ДА, радіолокаційні станції, зенітно-ракетні комплекси «Оса», самохідні артилерійські установки 2С1 «Гвоздика» та ремонтні майстерні для бронетехніки.

Також було вперше передано Bayraktar TB2 – ударний безпілотник оперативно-тактичного рівня, здатний знаходитися у повітрі 24 години, з радіусом дії у 150 км, який має на озброєнні сучасні високоточні ракети для знищення бронетехніки, інженерних та фортифікаційних споруд, а також морських цілей.

Поделиться публикацией