ПРЕЗИДЕНТ МАВ НАМІРИ ОБМІНЯТИ ІНФОРМАЦІЮ ПРО БАЙДЕНА НА ВІЙСЬКОВУ ДОПОМОГУ

Президент України Володимир Зеленський був практично згоден піти назустріч президенту США Дональду Трампу і публічно оголосити про початок розслідування можливої корупційної діяльності екс-віце-президента США Джо Байдена і його сина Хантера в Україні у обмін на розблокування Білим домом військової допомоги для України.
Про це 9 листопада ц.р. повідомила DT,UA, посилаючись на американське видання The New York Times.

До цієї думки Зеленського підштовхували його радники, які вирішили, що 400 млн доларів військової допомоги Україні переважують ризики втрати двопартійної підтримки України в Конгресі і радили президенту «підкоритися вимогам» Трампа, заявив виданню співробітник «Фонду «Демократичні ініціативи» Петро Бурковський. Цю інформацію підтвердив на умовах анонімності один з українських топ-чиновників, які брали участь в обговоренні – за його словами, майже всі радники Зеленського виступили за публічне оголошення про початок антибайденівського слідства.

Втім, додав чиновник, не всі підтримали цю ідею – але декому, як, наприклад, Олександру Данилюку, їхня позиція коштувала займаної посади.

За даними видання, в команді Зеленського вирішили оголосити про початок розслідування 13 вересня, в інтерв’ю з Фарідом Закарією, ведучим телеканалу CNN. Однак плани різко змінилися і про початок слідства проти Байдена вже й мови не йшло. Тому плани радників Зеленського залишилися нереалізованими.

Поделиться публикацией