ПРЕЗИДЕНТ ЗМІНИВ ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ОПУ З ПИТАНЬ ОБОРОНИ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким звільнив Ганну Коваленко з посади заступника керівника Офісу президента з питань оборони. Про це йдеться в указі президента, оприлюдненому на офіційному сайті.

Так, Коваленко була звільнена з займаної посади указом президента №152/2020 у середу, 22 квітня.

«Звільнити Коваленко Ганну Миколаївну з посади заступника керівника Офісу президента України», — йдеться в указі.

Ще одним указом Зеленський призначив Романа Машовця заступником голови Офісу президента. Згідно з джерелами ІА «ОПК», вибір главою держави Машовця пов’язаний із главою фракції «Слуга народу» Давидом Арахамія.

Однією з головних задач, поставлених перед Романом Машовцем, є завершення роботи над підготовкою Стратегії національної безпеки та оборони країни і іншими важливими документами. Це питання планують розглянути на нараді під головуванням секретаря РНБО Олексія Данилова.

Роман Машовець народився в 1976 році. Закінчив Військово-дипломатичну академію. Ветеран військової розвідки і спеціального призначення. З липня 2014 року займався організацією військово-технічної допомоги для української армії. Зробив вагомий особистий вклад у створення Сил спеціальних операцій ЗСУ.

За даними ZN.UA, заступника голови Офісу президента з питань оборони Ганну Коваленко можуть перевести в Кабінет міністрів, де вона займе посаду заступника міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова. Водночас джерела ІА «ОПК» стверджують, що її кандидатуру розглядають також на посаду заступника міністра оборони України.

Ганна Коваленко була активісткою Майдану, командиром 39-ї сотні Самооборони Майдану, а також радником трьох міністрів оборони і міністра інформаційної політики. На парламентських виборах Коваленко балотувалася від президентської партії «Слуга народу» під №35. У вересні 2019 року Коваленко була призначена заступником глави ОПУ.

Поделиться публикацией