ПРЕЗИДЕНТ ЗВІЛЬНИВ НАЧАЛЬНИКА КОНТРРОЗВІДКИ СБУ

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника контррозвідки Служби безпеки України Олексія Петрова, відповідний указ оприлюднено на офіційному сайті голови держави.

Про це 27 серпня ц.р. повідомив портал DT,UA.

«Звільнити Петрова Олексія Геннадійовича з посади начальника Департаменту контррозвідки Служби безпеки України», — йдеться в указі №626/2019 від 27 серпня.

Наступним указом Зеленський призначив його очільником УСБУ в Кіровоградській області.

«Призначити Петрова Олексія Геннадійовича начальником Управління Служби безпеки України в Кіровоградській області», — йдеться в указі №627/2019.

Як пише у своїй статті для DT.UA головний експерт StateWatch Олександр Лємєнов, Служба безпеки України – це не просто орган правопорядку, це величезний механізм, наділений колосальними функціями в сфері розслідувань.

У кабінеті голів спецслужби цвяхами компромату збивалися коаліції, перерозподілялися долі людей і частки потоків. СБУ – це «скальпель» в руках президента, яким можна або зробити успішну операцію на серці пацієнта (держави), або просто понівечити його тіло, деколи ледь не спричиняючи зупинку серця.

Докладніше про необхідність реформування української спецслужби читайте в матеріалі «СБУ як скальпель президента» у тижневику «Дзеркало тижня. Україна».

Поделиться публикацией