ПРЕДСТАВНИКАМИ ЕСТОНІЇ, ЛАТВІЇ ТА ФІНЛЯНДІЇ ПІДПИСАНО ДОГОВІР ЩОДО СПІЛЬНОЇ РОЗРОБКИ СУЧАСНОГО БРОНЕТРАНСПОРТЕРА НОВОГО ТИПУ

Представниками Естонії, Латвії та Фінляндії було підписано договір, який передбачає спільну розробку сучасного бронетранспортера нового типу.

Про це 11 лютого ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

«Ми хочемо таку платформу, яка буде задовольняти всі наші військові вимоги. Також БТР повинен бути простим, максимально доброзичливим до тих, хто його використовує. У наших резервних військах багато солдатів, і ця машина повинна бути недорогою, щоб озброїти її якомога більше військових одиниць », — каже директор Департаменту оборонних інвестицій Естонії Кусті Сальм.

Зараз вже зрозуміло, що бронетранспортер буде розроблятися на основі броньованої платформи фінської групи Patria у варіанті з шістьма колесами, кожне з яких провідне. «Шестиколісний машини мобільніші. Ці БТРи легше, ніж бойові машини з платформою 8 на 8. Броньовики 6 на 6 відповідають мінімальним вимогам, щоб взаємодіяти разом з самохідними артилерійськими установками », — підкреслює завідувач кафедрою тактики Вищої військової школи, підполковник Тармо Кундль. Фахівці переконані, що бронетранспортер на базі Patria ідеально підходить Силам оборони Естонії. Він практичний і функціональний.

Поделиться публикацией