ПОЧАЛИСЯ ПОСТАВКИ СТРІЛЕЦЬКОЇ ЗБРОЇ НОВОГО ПОКОЛІННЯ В АРМІЮ США

Американські Сухопутні сили отримали гвинтівки та кулемети калібру 6,8-міліметра, розроблені в рамках амбітної програми NGSW (Next Generation Squad Weapons).

У Сполучених Штатах почалося наймасштабніше оновлення стрілецької арсеналу Сухопутних сил за останні півстоліття: як стало відомо, армія отримала перші комплекси, створені в рамках програми NGSW.

Про це повідомив портал naked-science.ru.

Йдеться про гвинтівку MCX-SPEAR і ручному кулеметі SIG-LMG-6.8, вироблених німецькою компанією SIG Sauer. Вони повинні змінити в Армії США карабін М4 і кулемет М249. Ще одна новинка — глушник SLX. Завдяки використанню оптимізованого відводу порохових газів він гарантує мінімальну помітність стрілка в інфрачервоному спектрі.

Головна особливість нових зразків стрілецької зброї — застосування нового 6,8-міліметрового біметалічного патрона, який відрізняється підвищеною дульной швидкістю і дальністю стрільби, а також відносно невеликою масою. Серед найважливіших переваг нових комплексів озброєнь називають те, що вони можуть «пробити будь-який бронежилет».

 

Нагадаємо, про швидкий початок поставок зброї, створеного в рамках програми NGSW, стало відомо в травні цього року. Крім SIG Sauer, участь в конкурсі приймають Textron і General Dynamics.

Поделиться публикацией