ПОСТАВКУ РОСІЙСЬКИХ ВИСОТОМІРІВ ОРГАНІЗОВУВАВ КОЛИШНІЙ СПІВРОБІТНИК «УКРОБОРОНПРОМУ» — BIHUS.INFO

Доставку висотомірів з подальшим перепродажем їх ДК «Укрспецекспорт» за завищеною в п’ять разів ціною угрупуванню Віталія Жукова та Ігоря Гладковського допоміг організувати колишній співробітник концерну – Станіслав Хош. Про свідчать листування Хоша з Жуковим, йдеться в розслідуванні Bihus.info 29 березня.

Згідно з публікацією:

«Станіслав Хош тривалий час він працював у дочірніх компаніях «Укрспецекспорту» (УСЕ), дві з них навіть деякий час очолював — у 2013 р. ДП «Спецтехноекспорт», у 2013-2014 р.р. ДГЗІФ «Укрінмаш». Коли і за яких обставин познайомилися Жуков і Хош – невідомо, однак судячи з їхніх листувань – вони товаришували: обмінювалися фотографіями автівок, фото з полювання та привітаннями зі святами. І судячи з цих же листувань, саме Хош організовував доставку висотомірів – авіаприборів, котрі в подальшому угрупування Жукова-Гладковського продало державному ДК «Укрспецекспорт» з націнкою в пять разів.

У жовтні 2016 р. Хош пересилає Жукову лист «Ан Сервіса» на УСЕ з проханням уточнити номенклатуру по одному з висотомірів. Далі по ходу відправки вантажу – саме Хош сповіщав Жукова про відправку товару з Москви, надсилав фотографії ящиків з обладнанням, паспортами виробів. Він же відправляв Жукову фото зі складу в Еміратах, а також фото митної декларації та свідоцтва з ОАЕ, з котрих видно, що товар декларували на митниці з ціною в рази меншою, ніж за нього заплатив УСЕ.

Зрештою саме Хош надсилав Жукову (з припискою «Вот математика») папірці з розрахунками – бухгалтерією афери. З його «математики» видно, що державний концерн заплатив 580 тис дол за товар, чиста вартість котрого – 85 тис дол (з витратами на доставку – 120 тис дол), тобто переплатив у 5 разів, натомість після вирахування усіх витрат на митницю, транзитні фірми й обналку – чистий прибуток групи Жукова-Гладковського від цієї афери склав 300 тисяч доларів».

Поделиться публикацией