ПОСТАВКИ ЗАСОБІВ ЗВ’ЯЗКУ HARRIS ДЛЯ ЗСУ Є ВИЗНАЧАЛЬНИМИ – ГЕНДИРЕКТОР «САТКОМ ГРУПП» С.ЧЕПЕЛЬ

Поставки засобів зв’язку Harris (США) для ЗСУ є визначальними, та вимірюються тисячами станцій.
Про це зазначив в інтерв’ю Security Talks генеральний директор компанії «Радіо Сатком групп» Сергій Чепель (ТОВ «Радіо Сатком групп» є представництвом в Україні американської компанії Harris, та її платиновим партнером).

С.Чепель висловив жаль з приводу того, що в Україні досі немає зрозумілої й чіткої концепції розвитку засобів тактичного зв’язку, що знижує ефективність переоснащення ЗСУ.
«Нині можливості станцій зв’язку американської компанії Harris в ЗСУ використовуються на 10%, на цей рік не передбачено коштів на установку станцій на техніку та на навчання персоналу», — наголосив фахівець.

С.Чепель поінформував, що американська Harris готова розгорнути виробництво в Україні, але «це не може бути СП з Міноборони або з Укроборонпромом, також мають бути гарантовані обсяги закупівлі».
«У 2015 році ми вели переговори з Міністерством оборони, ми були готові розгорнути випуск радіостанцій УКХ і УКХ ДМВ-діапазону в Україні. Нам виставили такі умови, що.. Не можна казати компанії, яка постачає обладнання у 100 армій світу, «ми будемо купувати у вас приблизно 300 одиниць на рік». Розумієте, що 10 млн доларів, вкладені у виробництво, при таких умовах замовлення будуть відшкодовуватися 10 років? На тому все скінчилося…» — висловився Чепель у березні, під час круглого столу.

Поделиться публикацией