ПОСИЛИТИ КОНТРРОЗВІДКУ, ПРИБРАТИ БОРОТЬБУ З КОРУПЦІЄЮ: ДАНИЛЮК РЕФОРМУ СБУ

Секретар РНБО Олександр Данилюк , якого називають одним із ймовірних кандидатів на посаду прем’єр-міністра, розповів, що команда президента України Володимира Зеленського займається підготовкою законопроектів, які допоможуть перебудувати різні сфери управління держави, в тому числі, Службу безпеки України.

Секретар РНБО підкреслив в інтерв’ю на 24-му каналі, що СБУ історично вбудована в багато процесів держави, тому без її реформування всі інші реформи не матимуть сенсу.

«СБУ повинна стати могутніше, але в одній ключовій сфері — контррозвідці. Також з відомства приберуть додаткові функції, непритаманні СБУ, зокрема економічну сферу і боротьбу з корупцією», — уточнив Данилюк.

За словами Данилюка, міжнародні партнери підтримують подібну ініціативу.

«Зараз я створив групу, яка над ними працює, і ми рухаємося дуже швидко. Я знаю про те, що у нас вже є закон, але чому він не був прийнятий нашими партнерами, зокрема з НАТО. І чому його не підтримують наші експерти . Чому? Тому що ці закони залишають роботу СБУ незмінною. Такі закони нам не потрібні «, — сказав Данилюк.

Нагадаємо, раніше Олександр Данилюк розповів про заплановані реформи в Укроборонпромі. За словами Данилюка, необхідно оптимізувати підприємство, що в майбутньому полегшить контроль забезпечить прозору роботу концерну.

Поделиться публикацией