ПОРОШЕНКО СПРОГНОЗУВАВ ТЕРМІНИ АУДИТУ «УКРОБОРОНПРОМУ»

Президент України Петро Порошенко висловив впевненість, що міжнародний аудит держконцерну «Укроборонпрому» буде проведено поточного року.

«Тендерні процедури пройдуть протягом двох місяців, а скільки йтиме аудит? Я можу точно заявити, що він завершиться цього року», — заявив глава держави в інтерв’ю українським телеканалам, що транслювалося ввечері 7 березня.

Порошенко пообіцяв докласти максимум зусиль для того, щоб процес аудиту було запущено якомога швидше. Для цього Рада національної оборони і Кабінет міністрів мають затвердити процедуру відбору аудитора.

На думку президента, повинна проводити аудит «респектабельна міжнародна компанія з певним рівнем довіри», одна з компаній «великої четвірки».

У ході засідання РНБО 6 березня президент Петро Порошенко вказав на необхідність проведення незалежного міжнародного аудиту «Укроборонопрому» і введення до складу наглядової ради держконцерну фахівців з держав НАТО. Порошенко озвучив ці ініціативи на тлі публікації журналістського розслідування про масштабну корупцію в «Укроборонпромі» і заяви посла США Марі Йованович про необхідність незалежного аудиту держконцерну.

Раніше команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала матеріал про масштабні розкрадання в «Укроборонпромі», до яких причетні посадові особи, наближені до президента Петра Порошенка.

Поделиться публикацией