ПОРОШЕНКО АНОНСУВАВ ВОЄННИЙ СТАН З 28 ЛИСТОПАДА

Президент Петро Порошенко заявив, що своїм указом вводить воєнний стан на всій території України з 9:00 ранку 28 листопада.

Про це 26 листопада повідомив портал DT.UA.

«Згідно з рішенням РНБО… як президент і верховний головнокомандувач ЗСУ виконав свій конституційний обов’язок і кілька годин тому своїм указом запровадив воєнний стан на всій території України з 9:00 ранку 28 листопада», — сказав він в телезверненні в понеділок.

Президент підкреслив, що указ не передбачає ніяких заходів, пов’язаних з обмеженням прав і свобод громадян, впровадженням цензури.

«Сподіваюся, що і політики, і ЗМІ будуть діяти відповідально і адекватно в ситуації, що склалася, і не будуть атакувати Україну тезами, запозиченими у російських пропагандистів», — зазначив він.

Порошенко позначив, що в указ увійшли тільки ті опції, які стосуються переважно різних військових заходів: людські, озброєні, фінансові, які в разі вторгнення агресора дозволять Україні скоріше мобілізувати всі ресурси. Він заявив, що не має наміру вдаватися до повної або часткової мобілізації, але така можливість залишається відкритою тільки в разі, якщо Російська Федерація піде на подальшу ескалацію ситуації.

«Воєнний стан не означає оголошення війни. Воно вводиться виключно з метою посилення оборони України на тлі зростаючої агресивності з боку Росії. Воєнний стан не означає відмови політико-дипломатичного врегулювання на Сході. Я про це сьогодні детально поінформував наших західних партнерів», — сказав глава держави.

 

Поделиться публикацией