ПОНАД РІК НЕ ПРИЙМАЄТЬСЯ РІШЕННЯ ЩОДО ЦЕНТРАЛІЗОВАНОГО СТВОРЕННЯ БОЙОВОГО РОБОТА ДЛЯ ЗСУ

Понад рік військовим відомством не приймається рішення щодо проведення дослідно-конструкторської роботи зі створення уніфікованого зразку бойової безекіпажної системи для Збройних сил.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив представник ОПК, розробник робототехніки, який брав участь у відпрацюванні концепції застосування бойових роботів.

За словами джерела «ОПК», в Україні питанням створення та застосуванням бойових роботів розпочалося ще 2017 року.  При цьому, за участю розробників робототехніки, військового відомства та представників Генерального штабу  була відпрацьована відповідна концепція створення та застосування бойових роботів для ЗСУ.

Він додав, що мало місце спільне рішення створити такий зразок на базі однієї з діючих бойових машин, що є на озброєнні в ЗСУ за принципом вибору «найбільш цифрової бойової системи».

Всі необхідні дані для проведення дослідно-конструкторської роботи було передано понад рік тому у відповідний департамент у Міноборони. «Водночас, час ДКР так і не проводився», — зазначив співбесідник агентства.

Поделиться публикацией