ПОЛЬЩА ПРИЙНЯЛА ОНОВЛЕНУ СТРАТЕГІЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ

Польща прийняла оновлену стратегію національної безпеки. Даний документ був опублікований на сайті Бюро національної безпеки країни 12 травня.

Про це 21 травня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

Президент Польщі Анджей Дуда підписав оновлену стратегію в той же день. У тексті документа Росія названа головною загрозою Варшаві. «Російська Федерація активно розвиває наступальні можливості, в тому числі, на західному стратегічному напрямку, розширює, серед усього іншого, систему перегородження доступу / блокування зони в регіоні Балтійського моря, в тому числі, в Калінінградській області, а також проводить великомасштабні військові навчання на основі сценаріїв, які передбачають конфлікт з членами Північноатлантичного альянсу, швидке розгортання великих з’єднань і навіть застосування ядерної зброї, «- йдеться в документі.

Як зазначається в стратегії, ключовим фактором національної безпеки Польщі є інтеграція країни в трансатлантичні і європейські структури, а також розвиток двосторонніх і регіональних відносин з ключовими партнерами. «Стратегічні суперництво між США, Китайською Народною Республікою та Російською Федерацією є важливим явищем, який впливає на всю систему міжнародних відносин,» — йдеться в документі.

Поделиться публикацией