ПОЛЬЩА ПЕРЕБАЗОВУЄ ТАНКИ LEOPARD 2A5 ДО КОРДОНІВ БІЛОРУСІ

В рамках масштабного плану посилення східних рубежів Польщі, в складі 1-ї Варшавської танкової бригади, що дислокується в населеному пункті Весола поблизу польської столиці, починається комплектування другого танкового батальйону на танках Leopard 2A5. Крім того, «в гарнізоні з початку 2018 року почнеться будівництво нового навчального центру, боксів, казарм, розширена матеріально-технічна база і полігон для танків цього типу».

Про це повідомив міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич.

Тим самим Варшава продовжує реалізувати нову військову стратегію, визначену в «Стратегічному оборонному огляді», що є детальним аналізом зовнішніх загроз і надає обґрунтування сил і засобів, необхідних для забезпечення національної безпеки.

Ще 19 грудня завершилося переміщення першого танкового батальйону (58 танків), раніше входив до складу 34-ї бронекавалерійської бригади з Жагань. Таким чином, практично на сході Варшави укомплектований батальйон з трьох рот на танках «Leopard 2A5» і однієї — на «Leopard 2A4» (14 одиниць).

Після реорганізації 1-ї танкової бригади в її складі буде два танкових батальйони, два механізованих, артилерійський дивізіон і дивізіон ППО.

На підтвердження зосередження зусиль на східному напрямку говорить той факт, що танки PT-91 «Twardy», раніше стояли на озброєнні єдиного танкового батальйону 1-ї танкової бригади Сухопутних військ Польщі були передані в 15-ту механізовану бригаду, дислокованої у польсько-російського кордону в Гіжицько. Танки T-72, зі складу останньої, в свою чергу, переміщені в 34 бронекавалерійську бригаду в Жагань. У наявності переміщення старої техніки до західного, другорядному напрямку, і концентрація найсучасніших зразків озброєння саме у білоруського кордону.

Поделиться публикацией