ПОЛЬЩА МАЄ НАМІР КУПИТИ У США ЗРС PATRIOT ТА РАКЕТИ

Міністерство оборони Польщі веде переговори зі США про придбання ракетної системи Patriot і ракет HIMARS. Про це 11 грудня повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

 

«У березні цього року я підписав угоду з американською стороною про купівлю ракетної системи Patriot, зараз ми ведемо переговори про подальші контракти, наприклад, закупівлі ракет HIMARS. Чекаємо згоду Конгресу США, Державний департамент вже дав таку згоду. Тоді нас чекають наступні переговори, і я думаю, що ми знаходимося на дуже доброму шляху, щоб польська армія була оснащена сучасним обладнанням, яке стримує потенційного агресора», — процитувало його слова Польське радіо.

 

Блащак заявив, що в його планах збільшити чисельність армії Польщі, забезпечити армію кращим військовим спорядженням, і посилити присутність польської армії в структурах НАТО, щоб краще зберегти польсько-американське військове співробітництво.

 

Раніше повідомлялося, що перші системи «Патріот» прибудуть до Польщі у 2022 році. Вартість контракту становить 4 млрд 750 млн доларів.

 

Комплекси Patriot будуть оснащені ракетами PAC-3 MSE, які можуть збивати ракети противника, в тому числі російські «Іскандери». Польща замовила 200 таких ракет.

Поделиться публикацией