ПОЛТОРАК НАЗВАВ ЦІЛІ МОРСЬКОЇ АГРЕСІЇ РОСІЇ

Головною метою провокації Росії в Керченській протоці проти українських кораблів було бажання змусити Україну відмовитися від проходження кораблів через протоку в Азовське море.

Про це повідомив DT,UA 17 січня ц.р., посилаючись на  заяву міністра оборони України Степан Полторак.

«Одне із завдань, які Росія ставила перед собою, коли організовувала провокацію в Керченській протоці — спровокувати нас здійснити відповідь, почати стріляти, використовувати це, щоб розпочати відкриту агресію проти України, і друга мета — змусити нас відмовитися від проходу через Керченську протоку в Азовське море і тим самим практично провести анексію і Азовського моря. На такий крок ми ніколи в житті не погодимося, ні клаптика своєї землі ми не віддамо. І звичайно ж, ми не відмовимося від нашого законного права, у відповідності з усіма міжнародними зобов’язаннями, морського права, міжнародних договорів, проходити через Керченську протоку», — сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що під час захоплення українських кораблів російські прикордонні катери випустили по них 1200 снарядів.

25 листопада 2018 РФ обстріляла і захопила в Чорному морі катери українських Військово-морських сил «Бердянськ» і «Нікополь», а також буксир «Яни Капу», які поверталися до Одеси після спроби пройти через Керченську протоку в Азовське море. 24 українських моряків заарештували на два місяці нібито за порушення перетину кордону. 15 та 16 січня Лефортовський суд продовжив військовополоненим морякам утримання під вартою до 25 квітня 2019 року.

Поделиться публикацией