ПОБЛИЗУ ХАРКОВА ВПАВ ВІЙСЬКОВИЙ АН-26. Є ЗАГИБЛІ.

Під Чугуєвом, о 20:50, при заході на посадку розбився військово-транспортний літак Ан-26 Повітряних Сил ЗС України, на місці падіння виникла пожежа є загиблі та травмовані.

Повідомляє ukrmilitary.

Тимчасовий номер служби зв’язків з громадськістю Командування Повітряних Сил ЗСУ: (099) 122-78-84

Телефон гарячої лінії Харківського національного університету Повітряних Сил ЗС України 057-704-96-28

«На борту літака Ан-26 (бортовий номер 76) окрім екіпажу, перебували курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил. Є загиблі та травмовані. Інформація уточнюється», – повідомила пресслужба командування Повітряних Сил ЗС України.

В Чугуєві розбився військовий літак Ан-26 є загиблі

О 21:45 пресслужба МВС повідомила, що на борту літака перебувало 23 особи (5 членів екіпажу та 18 курсантів). Проте о 21:55 інформацію оновили з посиланням диспетчера аеродрому, та повідомили, що на борту військового літака було 24 особи.

О 21:55 пожежу літака ліквідовано.

О 22:30 в МВС повідомили, що за уточненою інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 28 осіб (7 офіцерів та 21 курсант). Також повідомили, що знайдено тіла 22 загиблих, 2 особи постраждало (один в критичному стані), пошуки ще чотирьох тривають.

В Чугуєві розбився військовий літак Ан-26 є загиблі

За дорученням Президента створено Державну комісію під головуванням віцепрем’єр-міністра Олега Уруського для якнайшвидшого з’ясування обставин трагедії та надання всієї необхідної допомоги постраждалим. До складу комісії увійдуть головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Андрій Таран, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер та інші посадові особи.

На місце події, за розпорядженням міністра оборони України, відбули: головний інспектор Міністерства оборони України адмірал Ігор Воронченко, командувач Повітряних Сил генерал-полковник Сергій Дроздов, начальник Головного управління Військової служби правопорядку генерал-лейтенант Ігор Криштун.

За фактом падіння літака Ан-26 розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

О 23:53 Офіс Генерального прокурора повідомив вже про 25 загиблих.

В Чугуєві розбився військовий літак Ан-26 є загиблі

Також о 23:53 пресслужба Командування Повітряних Сил повідомила, що на борту літака знаходилося не 28, а 27 осіб. Курсант Харченко Олександр Володимирович в останній момент не був допущений до польоту. Його на борту не було.

В Чугуєві розбився військовий літак Ан-26 є загиблі

В Чугуєві розбився військовий літак Ан-26 є загиблі

Фото літака Ан-26Ш (б/н 76) на чугуївському аеродромі 24 червня 2016 року

Літак Ан-26Ш (бортовий номер 76, заводський номер 5608, 1977 року виготовлення) належав 203-й навчальній авіаційній бригаді (військова частина А4104), що обслуговує Харківський національний університет Повітряних Сил імені І.Кожедуба.

Літак призначений для підготовки штурманів.

Відповідно до контракту між Командуванням ПС ЗСУ (військова частина А0215) та держпідприємством «Антонов» укладеному 27 липня, цьому літаку мали продовжити строк служби ще на два роки. Роботи планувалось виконати до 1 жовтня 2020 року.

Поделиться публикацией