ПЛАН НАВЧАНЬ SEA BREEZE-2019 ЗМІНИЛИ ЧЕРЕЗ ДІЇ РФ У ЧОРНОМУ МОРІ – ВОРОНЧЕНКО

План міжнародних військово-морських навчань Sea Breeze-2019 був скоректований у зв’язку з агресивними діями Росії в акваторії Чорного моря, повідомила 1 липня Держприкордонслужба з посиланням на командувача ВМС Збройних сил України Ігоря Воронченка.

«Намагання північного сусіда сплутати карти раптовим закриттям району плавання не злякають багатонаціональний штаб. Ми сприйняли це як додатковий виклик і готові адекватно протидіяти. Зараз маневри територіально переплановані і відбудуться за задумом штабу навчань», — заявив адмірал на відкритті навчань в Одесі 1 липня.

«Нові виклики — це саме те, чим ми вчимося протидіяти в злагодженій команді багатонаціональних сил. Тому, як би нам не створювали перешкоди недружні сили, у нас є своя відповідь-девіз: «Разом ми сильніші», — додав керівник навчань з боку США Метью Леман.

У ДПСУ нагадали, що нововведенням навчань цього року стало відпрацювання річкового елементу на Дунаї. У цьому навчальному елементі будуть задіяні виключно сили Морської охорони ДПСУ.

Морський компонент навчань передбачає артилерійські стрільби, висадки оглядових груп і відпрацювання взаємодії спецпідрозділів. У спеціалізованих водолазних тренінгах вперше візьмуть участь бійці підрозділу ДПСУ «Дозор».

Міжнародні навчання Sea Breeze-2019  проходитимуть в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях і в північно-західній частині Чорного моря на початку липня. У них будуть задіяні близько 900 військовослужбовців і кораблі ВМС США, України, Болгарії, Румунії, Туреччини та Грузії.

Американський флот буде представлений есмінцем USS Carney, який вже п’ять разів заходив у Чорне море, і десантним кораблем USNS Yuma.

Міжнародні навчання серії Sea Breeze проводяться щорічно з 1997 року.

Поделиться публикацией