ПЛАН З ПРИЗОВУ СТРОКОВИКІВ ВИКОНАНИЙ НА 98% — МІНОБОРОНИ

В Генштабі ЗСУ відзвітували про виконання плану по призову на строкову службу на 98%. Про це повідомив заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Артур Артеменко, передала прес-служба Міноборони 10 грудня.

За його словами, з початку року в Збройні сили України закликали понад 17 тисяч строковиків.

«Згідно з указом президента в Україні майже завершено черговий призов на строкову військову службу. Призовними комісіями у війська відправлено 17 тисяч 620 призовників. 98% від плану. Інші 340 призовників будуть відправлені за графіком протягом тижня», – сказав Артеменко.

За його словами, призовникам виплачується допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат – 3,5 тисячі гривень. Також додатково виплачується 350-700 гривень в залежності від звання на додаткові власні потреби.

Раніше повідомлялося, що на службу в ЗСУ взяли 27 тисяч контрактників.

Наголошується, що солдати проходять службу в підрозділах забезпечення для виконання завдань життєдіяльності бойових військових частин та установ у пунктах постійної дислокації, крім районів проведення ООС. Контрактники залучаються до виконання бойових завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил та у військові частини, що дислокуються в Донецькій і Луганській областях.

Поделиться публикацией