ПЕРШИЙ ДИВІЗІОН СЕРІЙНИХ РК-360МЦ «НЕПТУН» ЗСУ ОТРИМАЮТЬ У ПЕРШОМУ КВАРТАЛІ 2022 РОКУ – ГЕНКОНСТРУКТОР О.КОРОСТЕЛЬОВ

Про це 17 квітня у програмі Security Talks повідомив генеральний конструктор-генеральний директор КБ «Луч» Олег Коростельов.

За його словами, окремі зразки машин першого дивізіону протикорабельного ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» будуть продемонстровані на параді до Дня Незалежності України

Розробник підкреслив, що графік робіт затверджений та узгоджений. «За планом, тим, який я підписав з Міністерством оборони, у нас на перший квартал наступного року намічена передача виготовленого дивізіону РК-360МЦ «Нептун» в цілому», — зазначив керівник ДержККБ «Луч».

Олег Коростельов також поінформував, що ДержККБ «Луч» отримало лише авансовий платіж, якого недостатньо для завершення робіт. Але на підприємстві вже почали працювати над його створенням й планують передати Міноборони перший дивізіон у першому кварталі 2022 року.

Він додав, що фактично замовлені три дивізіони РК-360МЦ, а потенційно мова може йти про постачання п’яти комплектів таких комплексів ЗСУ. «Зараз, якщо так міркувати, нам дійсно замовили три дивізіони. А ось більша кількість, це все залежить від тієї стратегії, яку наші військові визначать. Тобто, якщо ставити питання наступним чином — здатні ми виготовити п’ять дивізіонів? Здатні. Так», — наголосив Олег Коростельов.

Поделиться публикацией