ПОВНИЙ ПЕРЕХІД НА ВІТЧИЗНЯНІ КОМПЛЕКТУЮЧІ В ЛІТАКОБУДУВАННІ ЦІЛКОМ МОЖЛИВИЙ – С. БИЧКОВ

Наші українські розробники, якщо правильно поставити завдання і гарантувати закупівлі, можуть повністю впоратися з таким завданням — щодо виробництва комплектуючих для літаків в рамках імпортозаміщення.

Про це в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомив в.о. президента ДП «Антонов» Сергій Бичков.

«А що?! Візьміть, наприклад, приватне підприємство НТК «Екран» — його продукція нічим не поступається розробкам Америки чи Канади. А чим наші двигуни гірше ?! Ті ж самі шасі, які виробляє ЮМЗ. Тобто, все реально. Цей контракт може стати реальним поштовхом для всієї авіаційної промисловості України. Адже Україна належить до шести державам світу, які мають можливість виготовлення в замкнутому циклі літаків, в тому числі транспортній, військово-транспортної авіації, регіональних пасажирських літаків», — заявив він.

Крім того, він повідомив, що до 30-го травня — в перших числах червня планується вийняти з стапеля перший фюзеляж для Міністерства оборони і встановити його для стикування крил, хвостового оперення і так далі.

Поделиться публикацией