ПЕРЕХОДИТИ НА НАТІВСЬКІ КОЛІБРИ ДОЦІЛЬНО СИСТЕМНО – МІНІСТР ПОЛТОРАК

Україна потребує будівництва власного заводу з виробництва боєприпасів. Вже ухвалено рішення про його створення на фондах Міноборони. Також організовується виробництво пороху, вибухових речовин, гільз та інших комплектуючих боєприпасів на вітчизняних підприємствах. Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак у інтерв’ю газеті «День»

За його словами, на будівництво такого заводу вже виділено 1,4 мільярда гривень. Його почнуть споруджувати у 2018-му.

«Передусім, на згаданому підприємстві вироблятимуть дефіцитні для нас боєприпаси, як старого зразка, так і в процесі того, як купуватимемо сучасне озброєння, розпочнемо й виробництво нової номенклатури боєприпасів. Приміром, тих же снарядів калібру 155-мм, звісно, з початком закупівлі відповідних гармат», — пояснив міністр.

Він зазначив, що патрони калібру 5,45-мм не вироблятимуть на новому заводі, а тільки ті, що потрібні, щоб не купувати за кордоном.

На думку Степана Полторака, вирішувати питання переходу на натовські калібри доцільно системно, бо це однозначно тривалий в часі та коштовний процес. Він навів приклад Польщі, яка  майже 20 років у Альянсі, але й досі повністю не перейшла на калібри НАТО.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией