ПЕНТАГОН ОБГОВОРИТЬ З ЛІДЕРАМИ НАЙБІЛЬШИХ ВИРОБНИКІВ ЗБРОЇ МОЖЛИВОСТІ ДОПОМОГИ УКРАЇНІ – REUTERS

Міноборони США запросило вісім провідних американських виробників зброї зустрітися та обговорити потреби Києва в озброєнні.

Сьогодні Пентагон прийме лідерів восьми найбільших виробників зброї США, щоб обговорити здатність галузі задовольнити потреби України у зброї, якщо війна з Росією триватиме роки, повідомили у вівторок два джерела Reuters, знайомі з перебігом зустрічі.

Попит на зброю різко зріс після того, як вторгнення Росії 24 лютого спровокувало постачання зброї США та їхніх союзників. Очікується, що на зустрічі обговорюватимуться поповнення запасів, а також планування щодо потенційно тривалішої війни.

За словами одного з джерел, яке говорило на умовах анонімності, 90-хвилинну зустріч проведе відділ закупівель та постачання Пентагону, закупник зброї для Міністерства оборони США, і очікується, що на ній буде присутній заступниця міністра оборони Кетлін Хікс.

Пентагон заявив, що найбільш корисною зброєю є системи меншого розміру, такі як протитанкові ракети Javelin та зенітні ракети Stinger, які Вашингтон та його союзники майже щодня постачають Україні.

Інтенсивне використання, а також бойова ефективність українських сил викликали інтерес до поповнення запасів цієї зброї.

Raytheon Technologies (RTX.N) і Lockheed Martin Corp (LMT.N) спільно виробляють Javelins, а Raytheon виробляє Stinger. Іншими провідними виробниками зброї є Boeing Co (BA.N), Northrop Grumman (NOC.N), General Dynamics (GD.N) та L3Harris Technologies (LHX.N).

Минулого тижня Білий дім заявив, що з моменту вторгнення він надав Україні допомогу в галузі безпеки на суму понад 1,7 мільярда доларів, у тому числі понад 5000 «Джавелінів» та понад 1400 «Стінгерів».

Адміністрація Пентагону з питань співробітництва в галузі безпеки та оборони проводить щотижневі зустрічі своєї європейської групи кризового управління для розгляду конкретних запитів, пов’язаних з Україною.

Щоб прискорити схвалення урядом США продажу та передачі озброєнь, вироблених американськими оборонними підрядниками, Пентагон відтворив команду для реагування на зростання попиту.

Вчора ми повідомляли, що щодня на логістичні пункти до Європи прибуває близько 8-10 літаків за допомогою України.

Поделиться публикацией