ПАТРОННИЙ ЗАВОД В УКРАЇНІ ЗБУДУЮТЬ ЗА ЧОТИРИ РОКИ — В КООПЕРАЦІЇ З КАНАДСЬКИМИ КОМПАНІЯМИ

Укроборонпром та ДАХК Артем пообіцяли збудувати черговий патронний завод – тепер з канадцями

Патронний завод, який будуватиме Укроборонпром в кооперації з канадськими компаніями, будуватимуть чотири роки за умови вчасного фінансування.

Про це повідомив портал АрміяInform з посиланням на президента — голову правління ДАХК «Артем» Володимира Зіміна.

«Патронний завод точно буде в Україні. Так, маємо деякі прогалини в повному циклі виробництва всіх патронів і снарядів. Наприклад, високоякісної латуні бракує. Але є і багато переваг у швидкості будівництва та запуску такого заводу. Багато часу займає оформлення нових ділянок для будівництва. Повірте, отримання ліценції на ділянку, де використовуватимуть вибухонебезпечні й пороховмісні вироби – дуже довга історія. Але в нашого підприємства уже є готові такі ділянки, і не одна, й не тільки на Київщині. Можу впевнено сказати, що за будь-якої політичної ситуації і вчасного фінансування можемо збудувати в кооперації з канадськими колегами патронний завод за чотири роки. Україна матиме власний патронний завод. І набагато швидше, ніж у світовій практиці це відбувається».

1 червня 2021 року гендиректор Укроборонпрому Юрій Гусєв підписав угоду щодо виробництва стрілецьких боєприпасів за участю канадських компаній GL Munitions Inc. і Waterbury Farrel. Вона передбачає, що ДАХК «Артем» і канадські компанії мають розробити техніко-економічне обґрунтування й потім приступати до інших етапів будівництва.

Міноборони кілька років поспіль теж обіцяло створити на військових арсеналах власне боєприпасне виробництво і щороку декларує виділення для цього 300 млн грн. Проте з року в рік бюджетні програми переписуються, а виробництва досі немає.

Поделиться публикацией