ПАРТНЕРИ З КРАЇН НАТО ЧЕКАЮТЬ ВПРОВАДЖЕННЯ КОНКУРЕНТНИХ ПРОЦЕДУР У ЗАКУПІВЛЯХ ЗА ІМПОРТОМ

Безумовно, впровадження конкурентних процедур у закупівлях за імпортом, від нас чекають, зокрема наші партнери з країн НАТО.

Про це в інтерв’ю Цензор.нет 4 листопада ц.р. повідомила заступниця міністра економіки з питань оборони та безпеки Світлана Панаіотіді.

При цьому, вона заявила, що вкрай важливо врахувати кращий досвід щодо захисту інтересів національного виробника та інтересів національної безпеки під час організації відкритих конкурентних процедур за участі міжнародних учасників.

«До того ж, вкрай важливим елементом такого досвіду є використання в якості одного з критеріїв відбору учасників вартість життєвого циклу продукції, що закуповується, а також можливість імпорту технологій, перенесення виробництва на територію України», — додала С. Панаіотіді.

Співбесідниця також вважає, що якщо казати про співпрацю із міжнародними організаціями на кшталт NSPA (агентства НАТО з постачання), то така можливість закупівель є, але у них є свої правила, свої процедури відносно конкурентності.

« І якщо ці правила нами приймаються у відповідності до двосторонніх угод, які ми підписуємо з тією чи іншою країною, то на частину, на яку ми закупили, у нас є зворотне право щось експортувати. В такому випадку, ми насправді будемо зацікавлені як країна розвивати свій експорт. Тому що, якщо ми щось купили, можемо еквівалентну частину продавати. Це стимул для галузі розвиватись», — підсумувала заступниця міністра економіки з питань оборони та безпеки Світлана Панаіотіді.

Поделиться публикацией