ПАРЛАМЕНТУ ЗАПРОПОНУЮТЬ ВИЗНАЧИТИСЯ ІЗ СТВОРЕННЯМ НОВОГО МІНІСТЕРСТВА ВЕТЕРАНІВ АТО

На розгляд цієї сесії Верховної Ради України буде винесено питання щодо створення міністерства ветеранів АТО. Документи відносно затвердження нової структури вже розроблено.  Але є кілька альтернативних проектів. Про це інформагентству «Оборонно-промисловий кур’єр» повідомило джерело, наближене до Адміністрації Президента.

За його словами, у будь-якому разі більша частина повноважень у вирішенні питань реабілітації та адаптації бійців, які брали участь у військових діях на Донбасі,  від департаменту Мінсоцполітики перейде до профільного відомства.

«На сесії ВР чекаємо розгляду нормативних документів стосовно нового ветеранського міністерства. Інтригою є постать міністра. Тільки після визначення персони на посаду очільника нової структури розглядатимуться інші питання щодо її структури, функцій, фінансування та з’явиться конкретика», — зазначив співрозмовник ІА «ОПК».

Як стало відомо «ОПК», зараз ведуться кулуарні перемовини щодо кандидата на нове відомче крісло. Зокрема, інтерес до цього питання проявляє міністр оборони Степан Полторак та голова парламентського Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій та людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

Сьогодні на Погоджувальній раді ВРУ голова фракції БПП Артур Герасимов оприлюднив звернення до уряду стосовно створення окремого міністерства ветеранів АТО.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией
-->