ПАЛАТА ПРЕДСТАВНИКІВ КОНГРЕСУ США ПРИЙНЯЛА ЗАКОНОПРОЕКТ ЩОДО АКТИВІВ ПУТІНА

Схвалений законодавцями США документ спрямований особисто проти президента Росії Володимира Путіна.

 

Палата представників Конгресу США у числі схвалених 12 березня законопроектів прийняла документ, спрямований проти особисто президента Росії Володимира Путіна, повідомляє прес-служба Палати представників США.

 

Наголошується, що схвалений законодавцями документ зобов’язує директора Національної розвідки США за наступні півроку підготувати для конгресменів звіт щодо активів Путіна, за якими США може вжити санкції у подальшому.

 

12 березня Палата представників Конгресу США прийняла чотири законопроекти, спрямованих проти Росії. Серед них — заборона визнавати російську юрисдикцію над окупованим Кримським півостровом, а також вимога провести міжнародне розслідування обставин вбивства Бориса Нємцова, застреленого у 2015 році російського опозиційного політика.

 

Раніше на сайті Конгресу США оприлюднили законопроект щодо запровадження додаткових санкцій відносно РФ. Автори двопартійної ініціативи пропонують, зокрема, заборонити угоди з новим суверенним боргом Росії тривалістю більше 14 днів. Під санкції потрапляють фінансові інститути РФ, які, тим чи іншим способом підтримували «втручання російського уряду у демократичні процедури або вибори в будь-якій країні за межами РФ».

 

Передбачаються також санкції, спрямовані на інвестиції у російські СПГ-проекти за межами Росії. Забороняються вкладення в такі проекти вартістю від 1 млн доларів (або від 5 млн доларів сумарно протягом року). «Північний потік-2» у законопроекті не згадується.

 

Крім того, повинні бути запровадженні санкції щодо «політичних фігур, олігархів та інших осіб, які сприяють незаконним і корупційним діям, прямо або побічно, від президента Володимира Путіна». Через півроку після набуття законом чинності розвідка повинна відзвітувати «про особистий стан та активи Володимира Путіна».

 

Сенатори також пропонують у відповідь на агресію Росії проти України запровадити обмежувальні заходи проти російського кораблебудівного сектора.

Поделиться публикацией