О. УРУСЬКИЙ ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВІДКРИТТІ ПЕРШОГО МІЖНАРОДНОГО АВІАЦІЙНОГО ФОРУМУ «УКРАЇНА-СЛОВАЧЧИНА 2021: AEROSPAСE

21 вересня у Братиславі, Словацька Республіка, Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський взяв участь у відкритті першого Міжнародного авіаційного форуму «Україна-Словаччина 2021: AEROSPAСE. Високоточне машинобудування. Проблеми та перспективи кооперації».

Про це 21 вересня ц.р. повідомили на офіційному сайті Міністерства.

«Словаччина стала для нашої держави справжнім другом, який підставив своє плече у непрості часи, і залишається вірним у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, — сказав Віце-прем’єр-міністр України у вітальній промові під час відкриття заходу. — Нашим державам є що запропонувати одна одній і не лише в промисловій сфері. Цьогорічний авіаційний форум AEROSPAСE — це чудова можливість донести до словацьких партнерів, експертів, урядовців інформацію про потенціал та готовність України до взаємовигідної співпраці в аерокосмічній галузі».

Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України поінформував присутніх про ті зміни, які відбуваються у авіабудівній та космічній галузі України. Розповів про цілі та завдання, а також причини створення Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України. Повідомив про результати, які вдалося досягти Міністерству за рік роботи, зокрема, в процесі реформи вітчизняної оборонної та авіакосмічної промисловості.

«Хотів би наголосити, що одним із стратегічних напрямків державної політики України є розвиток авіабудування та космічної галузі, — сказав урядовець. — На сьогодні в Україні актуалізовано Стратегію відродження вітчизняного авіабудування. Урядом України затверджено Державну цільову науково-технічну програму розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки, схвалено Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки. Розроблено проект Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки. Спільно з Державним космічним агентством України розпочато роботу з корпоратизації державних підприємств космічної галузі».

Віце-прем’єр-міністр України також висловив переконання, що Міжнародний авіаційний форум стане щорічним майданчиком для встановлення і розвитку контактів між промисловцями, сприятиме опрацюванню алгоритмів взаємовигідної виробничої кооперації в аерокосмічній галузі та високоточному машинобудуванні не лише із Словаччиною, а й іншими державами Євросоюзу.

Нагадаємо, організаторами Міжнародного авіаційного форуму «Україна-Словаччина 2021: AEROSPAСE. Високоточне машинобудування. Проблеми та перспективи кооперації» виступили МЗС Словацької Республіки, Посольство Словацької Республіки в Україні, Почесне консульство Словацької Республіки у м. Харків, ГО «Українсько-словацький дім», словацьке агентство інвестицій та розвитку торгівлі SARIO.

Серед учасників форуму – керівництво урядових інституцій Словаччини та України, представники зацікавлених у встановленні галузевої кооперації підприємств і науково-технічних організацій.

Основні питання, винесені для обговорення: визначення можливих напрямків двосторонніх виробничих зв’язків у контексті європейської аерокосмічної програми, визначення комплексу заходів державної підтримки в інтересах стимулювання промислової кооперації між Україною та Словаччиною.

Поделиться публикацией