ОЧІКУЮ ТІСНОЇ СПІВПРАЦІ ПІДПРИЄМСТВ ХОЛДИНГУ ДЛЯ СТВОРЕННЯ НОВОЇ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ — ДИРЕКТОР НДІ РАДІОЕЛЕКТРОННОЇ ТЕХНІКИ

Створення Холдингу радарних систем важу позитивним.

Очікую тісної співпраці підприємств Холдингу для створення нової військової техніки. Це вимагає і від нашого підприємства виконання нових завдань. З цією метою необхідно провести трансформацію підприємства з метою перетворення у сучасний науково-дослідний інститут здатний  забезпечувати галузеву бізнес-одиницю новими високотехнологічними розробками.

Про це зазначив в інтерв’ю інформаційному агентству «Оборонно-промисловий кур’єр» директор Державного підприємства «Науково-дослідний інститут радіоелектронної техніки» Валерій Хачатуров, відповідаючи на питання щодо очікувань від реформування ОПК України та створення холдингу із виробництва радарної техніки

Він також додав, що як член Ради директорів холдингу «Радарні системи» у новій структурі хотів би бачити відродження науково-дослідних робіт, які дозволять створювати сучасне озброєння і військову техніку.

«На даний час неможливо створити довгострокову програму розвитку підприємства. Пов’язано це з тим що усі наявні договори короткострокові і різнопланові. Це відображується на фундаментальності досліджень, ефективності їх реалізації у військах і недостатнього використання наявного науково-технічного потенціалу України в області радіолокації, радіозв’язку  та радіоелектронної боротьби. Рахую в наступний час особливо важливоє значення в області радіолокації створення перешкодозахищених РЛС з фазованими антенними решітками. Українські вчені завжди були на передових позиціях в даній області.. Створення таких РЛС це довга і клопітка робота. Але це коштує того, щоб цим займатися і вийти у світові лідери по створенню перспективних РЛС. Таке завдання не було під силу одному підприємству, а холдинг зможе вирішити таке завдання». — Висловив переконання директор НДІ радіоелектронної техніки.

Поделиться публикацией