ОФІЦЕРИ ВМС ЗСУ ВДОСКОНАЛЮВАЛИ НАВИЧКИ УПРАВЛІННЯ КОРАБЛЕМ ЗА СТАНДАРТАМИ НАТО

На базі Академії ВМС Болгарії у місті Варна офіцери Військово-Морських Сил Збройних Сил України у межах програми Євразійського партнерства США пройшли навчальний курс «Управління кораблем». Українські офіцери вдосконалювали навички виконання завдань у морі на сучасних тактичних тренажерах.

Про це 23 червня ц.р. повідомив портал Арміяinform.

Основну увагу курсу було акцентовано на підвищенні рівня знань щодо процедур та прийомів управління кораблем, які використовуються державами-членами НАТО та застосовуються під час спільного плавання, тактичного маневрування, застосування корабельного озброєння.

Слід зазначити, що у курсі взяли участь також представники й інших держав-членів та партнерів Альянсу, зокрема Румунії та Азербайджану.

– Основною тематикою на заняттях була безпека судноплавства та управління кораблем. Навчали нас провідні фахівці Навчального центру ВМС США, які спостерігали за нашою роботою  під час практичних дій на тренажерах, – розповів один з учасників курсу – офіцер патрульного катера типу «Айленд» лейтенант Олексій Кунділовський.

По завершенню курсу учасники отримали відповідні сертифікати.

Поделиться публикацией