ОТРК «ГРІМ» НА ЗАВЕРШАЛЬНІЙ СТАДІЇ РОЗРОБКИ

Новітній оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім» знаходиться на завершальній стадії розробки та протягом року перейде на етап випробувань на полігоні. Про це повідомив директор НВО «Павлоградський хімічний завод» Леонід Шиман, передає Дніпроград.

«Розробка комплексу вже знаходиться на фінальній стадії. Наразі майже завершені випробування системи управління та переміщення ракет, гідравліки, механіки та усім, що пов’язано із транспортуванням. Скоріш за все, протягом року ОТРК вийде на польові випробування», — сказав Леонід Шиман.

Головним розробником ОТРК “Грім” виступає КБ “Південне”, яке розпочало роботу над проектом ще у 2005 році. Реалізацію проекту зупинили  у 2009 році. Із різними успіхом науковці поверталися до нього протягом наступних чотирьох років, і лише у серпні 2013 року самостійно, без підтримки держави було відновлено роботу.

Фахівці прогнозують,  що ОТРК “Грім” буде прийнято на озброєння Збройних сил України протягом 3-4 років. Це значно посилить оборону нашої держави, адже на базі цього ракетного комплексу можуть створюватися протиракетні, протиповітряні, тактичні та стратегічні засоби оборони. Зокрема, ракети “Грому” здатні ефективно вражати цілі на відстані у декілька сотень кілометрів і пробивати ворожий протиповітряний захист на 96%.

“Якщо б у 2000-х роках держава нас підтримала, цей комплекс було б прийнято на озброєння ще років п’ять тому. І повірте, якщо б Україна мала його на бойовому чергуванні, Росія ніколи б не порушила нашу територіальну цілісність”, — зазначив конструктор КБ “Південне” Сергій Лось, повідомляє сайт «Дніпроград».

ІА «ОПК»

 

Поделиться публикацией