ОТРИМАТИ КОНТРОЛЬ НАД «МОТОР СІЧ» Є НЕ ТІЛЬКИ ЗАГРОЗОЮ БЕЗПЕКИ, АЛЕ Й ЕКОНОМІЧНОЮ ЗАГРОЗОЮ – ПРЕДСТАВНИК США

У США вважають, що спроба компанії КНР Skyrizon отримати контроль над «Мотор Січ» є не тільки загрозою безпеки, але й економічною загрозою.

Про це повідомляє інформаційне агенство ZN.UA з посиланням на посольство США в Києві.

Київ заборонив китайській компанії Skyrizon купувати реактивні двигуни. Але експерти кажуть, що амбіції Китаю не зупиняються.

Плани Китаю використовувати український досвід для прискорення темпів розвитку авіаційних технологій зазнали невдачі, пише гонконгська газета South China Morning Post.

Раніше президент Володимир Зеленський підписав два укази, якими ввів в дію рішення РНБО від 28 й 29 січня про санкції проти китайських інвесторів «Мотор Січ».

Китайська авіаційна компанія Skyrizon потрапила в чорний список Пентагону в останні дні президентства Дональда Трампа.

На неї поширили обмеження на експорт через зв’язки з китайськими військовими.

Також через спроби купувати й розвивати іноземні військові технології, які становлять загрозу національній безпеці США і зовнішньополітичним інтересам.

«Це економічна загроза і вона завдасть шкоди українському виробництву «Мотор Січ». Уряд США вирішив, що є достатньо підстав вважати, що Skyrizon має намір відтворити інтелектуальну власність та технології «Мотор Січ» та зрештою виробляти цю продукцію в Китаї» — йдеться в коментарі посольства США в Україні.

Поделиться публикацией